Hur kan vi skapa framtidens hållbara produktion?

Hur kan vi skapa en produktion som är hållbar ur flera olika perspektiv? Det diskuteras i ett panelsamtal med forskare och representanter från industrin. Välkommen!

Hållbar produktion kan definieras som socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar produktion. För detta krävs inte bara en omställning och anpassning till nya material och nya produktionssätt. Det krävs cirkuläret, digitalisering, smarta material och robotisering. Men kanske också en ny syn på vi producerar, hur vi producerar och varför vi producerar? Är det ens möjligt att producera hållbart?

Välkommen till ett spännande panelsamtal om hur vi kan ställa om till framtidens hållbara produktion. Programpunkten riktar sig framför allt till studenter och pedagoger med klasser.

Medverkande:
Jessica Bruch, professor i produktionssystem vid Mälardalens universitet diskuterar tillsammans med representanter från industrin; Thomas Wikman, Solomechanical, Edvin Lindgren, Hitachi Energy, samt Johanna Wallin och Nicolas Leberruyer, båda från Volvo Construction Equipment.

Öppet för alla i mån av plats – fri entré!

Tid

Fredag den 30 september kl. 09:00–09:50.

Plats

Mälardalens universitet, Campus Eskilstuna

Anmälan

Pedagog med klass behöver göra en intresseanmälan.

Mer information

Programpunkten riktar sig framför allt till studenter och pedagoger med klasser. Antalet platser är begränsat. Öppet för alla i mån av plats – fri entré!

Samtalet är en del av ForskarFredag och Kunskapsfesten 2022.

Kontaktperson

Sara Seltborg 
E-post: [email protected]
Telefon: 070-860 95 89

Arrangörer

Kunskapsfesten i samarbete med Mälardalens universitet.

ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

Se vad som händer under ForskarFredag, sök på ort, datum och målgrupp.


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.

Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.