Hur kan vi använda AI som möjliggörare?

Kan vi använda AI för att möjliggöra ett mer hållbart och jämlikt samhälle? Foto: Pexels

Artificiell intelligens och Internet of Things, är benämningar du kanske känner igen? Men vad betyder tekniken? Och hur kan vi använda den för att möjliggöra ett mer hållbart och jämlikt samhälle? Ett webbinarium i samarbete med Folkuniversitetet i samband med ForskarFredag.

Med uppkopplade sensorer som sänder trådlös information kan vi enklare mäta exempelvis buller inom industrin, vattennivåer i avfallsbrunnar för att undvika översvämningar, radon och koldioxid i kontorsmiljöer. Med sensorer på snöröjningsfordon och hissar kan vi även uppdatera medborgarna med viktig information som påverkar dem i deras vardag. Kort och gott, tekniken blir en möjliggörare!

Passa på och få en överblick av den senaste forskningen av Mattias O’Nils, professor vid forskningscentrum Sensible things that Communicate. Webbinariet arrangeras av Folkuniversitetet i Västernorrland.

Under hösten presenterar Folkuniversitetet i Västernorrland 6 stycken fristående forskningsföreläsningar på distans tillsammans med forskare på Mittuniversitetet. Gratis att delta och öppet för alla! Denna föreläsning sker i samband med Mittuniversitetets vetenskapsvecka under ForskarFredag.

Mittuniversitetets vetenskapsvecka under ForskarFredag

Mellan den 20-24 september träffar våra forskare olika målgrupper för att berätta om den forskning som bedrivs på Mittuniversitetet. Elever i grundskolan i Västernorrland, Jämtland och Härjedalen, får möjlighet att experimentera och kika in i våra forskningsmiljöer. Veckan avslutas med ett forskarsamtal i samband invigningen av Mittuniversitetets forskningsgalleri med utställningen Människan i skogen och skogen i människan.
Hela programmet finns på: www.miun.se/forskarfredag

Tid

Fredagen den 24 september, kl. 11:00-11:45

Plats

Via Zoom: https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/98663569860

Mer information

Läs mer om eventet här: https://www.miun.se/mot-mittuniversitetet/kalendarium/2021-9/hur-kan-vi-anvanda-ai-som-mojliggorare/ 


Kontaktperson

Sofia de Wall
[email protected]
010-1428258

Arrangör

Miun


Lägg till en kommentar