Evigt liv

Den 1 oktober öppnar Nobelprismuseets nya utställning Evigt liv på Liljevalchs i Stockholm. Utställningen, som förenar vetenskap, konst och kulturhistoria, visar på olika förhållningssätt till evigheten, belyser vår tids ödesavgörande frågor och skänker hopp inför framtiden.

Utställningen Evigt liv vill spegla frågor kring evigheten och därmed också framtiden. Det är mer angeläget än någonsin tidigare att hitta nya former för att prata om hur vi ska fortsätta vår resa. I dessa diskussioner kan Nobelpriset spela en central roll. 

Genom att Alfred Nobel valde så till synes väsensskilda priskategorier, från naturvetenskapens fysik, kemi och medicin till humanismens litteratur och fred, skapade han ett pris som med tiden gav upphov till ett gränsöverskridande samtal av precis det slag vi behöver idag. 

Konstnärerna Mark Dion, Niki Lindroth von Bahr och Christian Partos har fått i uppdrag att skapa nya verk för utställningen. Oscar Nilsson bidrar också med en skulptur av den sjuka flickan Josie hämtad ur boken Klara och solen skriven av 2017 års Nobelpristagare i litteratur, Kazuo Ishiguro.

Tid:

Utställningen visas från lördag den 1 oktober 2022.

Plats:

Liljevalchs

Djurgårdsvägen 60

Mer information:

Anmäl dig via det här formuläret om du vill besöka Evigt liv kostnadsfritt, som en del av ForskarFredag 2022. Detta gäller enbart besök den 1 oktober.

Kontakt:

[email protected]

Arrangör:

”Evigt liv” är en ovanligt gränsöverskridande utställning som belyser vår tids ödesavgörande frågor. Utställningen på Liljevalchs blir Nobelprismuseets största i Stockholm och kan ses som en upptakt till nya Nobel Center vid Slussen. Utställningen visas mellan den 1 oktober 2022 och den 29 januari 2023.

Läs mer på: 

Nobel Prize Museum

I samarbete med 

ForskarFredag – Vetenskap & Allmänhet

Evigt liv – Nobelprismuseet gästar Liljevalchs


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag

ForskarFredag arrangeras
den 25-30
september 2023


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE TILL KLASSRUMMET I APRIL

Alla forskare med lediga tider

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *