Elever + forskare = SANT

Foto: Ben Libberton/VA

Varje år firas European Researchers’ Night över hela Europa. Allmänheten erbjuds aktiviteter där de får träffa forskare och upptäcka både spännande och vardagsnära forskning. I Sverige kallas denna dag för ForskarFredag. Den äger rum i september men vi kör en hel vecka, 20-24 september.

 

Låna en forskare till ert digitala klassrum

För gymnasieelever i Jönköpings län erbjuder vi i år en möjlighet att låna en forskare digitalt någon gång mellan den 20-24 september.

En forskare berättar om hur det är att arbeta som forskare, varför hen blev forskare och om sina forskningsresultat. Syftet är att skapa en nära dialog mellan elever och forskare, så samtalet styrs av eleverna i hög utsträckning. Ett digitalt besök varar ca 40-60 minuter.

Årets tema är: Hur ska vi leva och bo i framtiden? Det kan till exempel handla om framtidens boende med smarta hem, artificiell intelligens (AI), höghastighetståg eller digitalisering. Men våra forskare kan självklart tala om andra ämnen som hälso- och sjukvård, socialt arbete, pedagogik, naturvetenskap eller teknik. Ni kan antingen önska ett ämne eller låta oss komma med förslag.

 

Tid

Hela veckan

Plats

Digital

Mer information

Mera information


 

Arrangör

ForskarFredag i Jönköping sker i samarbete mellan Jönköping University, Region Jönköpings län och Kommunal utveckling Jönköpings län


Lägg till en kommentar