El och energi för ett hållbart samhälle

Välkommen till en workshop på Exploratoriet!

Hur producerar vi el för ett hållbart samhälle? I en workshop på Exploratoriet får eleverna jobba laborativt med vattenkraft, vindkraft, batterier och solceller. 

Del 1: Introduktion (90 min) på Exploratoriet
Vid det första besöket får eleverna göra ett antal experiment kopplat till elproduktion. Eleverna jobbar i mindre grupper vid olika stationer. De skapar elektricitet i vårt vattenland, laborerar med vindkraft, batterier och solceller. Passet avslutas gemensamt med introduktion av Energiuppdraget från Skellefteå Kraft. Uppdraget handlar om hur solceller ska användas på bästa sätt i framtiden. Endast del 1 bokas enligt bokningsbara tider i kalendern. Ange i bokningen om ni önskar jobba med både del 2 och del 3 enligt nedan.

Del 2: Arbete på skolan med energiuppdrag
Eleverna jobbar med Energiuppdraget de fått av Skellefteå Kraft i grupper om 3 – 4 elever. Arbetet genomförs med fördel ämnesövergripande eftersom det finns många beröringspunkter kring uppdraget i flera ämnen ex fysik, teknik, samhällskunskap, slöjd och svenska.

Del 3: Redovisningar för Skellefteå Kraft 
Redovisningen för Skellefteå kraft sker på Exploratoriet om restriktionerna tillåter. I annat fall genomförs det digitalt. Varje elevgrupp får feedback och kommentarer på sin presentation. Redovisningstillfälle bokas enligt överenskommelse.

Tid

Måndag 20 september – fredag 24 september, bokade tider. Passets längd är cirka 90 minuter.

Plats

Exporatoriet, Skellefteå.
Ernst Westerlunds allé
Nordanå
93132 Skellefteå

Mer information

Boka in ditt klassbesök via kalendern på Exploratoriets hemsida.


Kontaktperson

Thomas Löfgren
[email protected]
070-5247524

Arrangör

Exploratoriet Skellefteå


Lägg till en kommentar