Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner.
Vi är inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga – om så vore hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge. Anders Hansen visar här hur vårt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att vi visst kan må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver vi ta bättre hand om vår hjärna – och vår kropp – och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan.
Anders Hansen är överläkare i psykiatri, författare och en mycket uppskattad föreläsare. Han har skrivit över 2000 artiklar om läkemedel och medicinsk forskning i bl.a. SvD, Dagens Industri, Läkartidningen och tunga medicinska tidskrifter som British Medical Journal. Han är även författare till bland annat böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan.
Föreläsningen pågår i cirka en timme med efterföljande frågestund med publiken.
Tid
Fredag den 30 september 15:00 – 16:30
Målgrupp
För alla, årskurs 7-9, gymnasiet/komvux
Plats
Anmälan
Fri entré. Antalet platser är begränsat och du behöver boka en biljett. Se länk.
Mer information
Programpunkten riktar sig framför allt till studenter och pedagoger med klasser. Antalet platser är begränsat. Öppet för alla i mån av plats – fri entré!
Samtalet är en del av ForskarFredag och Kunskapsfesten 2022.
Kontaktperson
Sara Seltborg
E-post: [email protected]
Telefon: 070-860 95 89