Delta i ForskarFredags BioBlitz

Foto: Steven Williams/NHC

I världens första 48-timmars BioBlitz går forskare, skolgrupper, privatpersoner och naturentusiaster över hela kontinenten samman för att sätta naturen på kartan. Håll utkik efter växt- och djurliv i ditt eget kvarter och skicka in foton och observationer av växt- och djurliv genom mobilappen iNaturalist – det är allt som krävs för att vara med och stödja forskningen.

ForskarFredags Europeiska BioBlitz äger rum i 44 länder i Europa den 24–25 september. Det är en chans för alla att bidra till en världsomfattande studie av träd, växter och djurliv samt att hjälpa till att utforma naturskyddsinsatser, stödja vetenskaplig forskning och förvaltning av mark. 

Du behöver inte vara expert för att delta, det är bara att ladda ner den kostnadsfria appen iNaturalist, ta ett foto av naturen i ditt närområde – oavsett om det är ett träd, en växt, ett djur eller en insekt – och ladda upp det. Du behöver inte ens veta något om de arter som du delar med dig av. Experter kommer att granska och uppdatera den information som skickas in, så du kan logga in igen senare för att få veta mer om vad du har upptäckt. 

Tid

Fredagen den 24 september – 25 september 2021.

Instruktioner 

Gör så här:
1. Ladda ner appen  iNaturalist  (för android eller Iphone)
2. Skapa ett konto (om du inte redan har ett)
3. FRIVILLIGT: anslut till projektet European BioBlitz (https://inaturalist.ca/projects/eurobioblitz-2021)
4. Fotografera naturen i din närhet! (Växter, djur och andra organiamer.)

Dokument för nedladdning:

Hur du använder iNaturalist:

Mer information

Läs mer på engelska här: https://ernintersections.org/bioblitz/

Den svenska delen av European BioBlitz 2021 är ett samarbete mellan Vetenskap & Allmänhet, vetenskapsfestivalen ForskarFredag, @ERN_Intersections och Svenska nationalkommittén för biologi vid Kungl. Vetenskapsakademien. 


Kontaktperson

Martin Bergman, utredare på Vetenskap & Allmänhet
[email protected]

Arrangör

European Researchers Night Intersections
ForskarFredag
Svenska nationalkommittén för biologi vid Kungl. Vetenskapsakademien.
Vetenskap & Allmänhet


Lägg till en kommentar