Att skapa staden där vi mår bra – workshop om framtidens samhälle

Välkommen till en kreativ workshop där vi tillsammans utforskar och tar fram idéer för att skapa ett samhälle där vi trivs, mår bra, utvecklas och känner oss inkluderade.

Idag ser vi flera utmaningar både för oss som individer och för samhället i stort. Utmaningar som handlar om en skenande psykisk ohälsa, utanförskap, fysisk inaktivitet och otrygghet. Det måste ändras! Den förändring av samhället och de förutsättningar som vi behöver som individer måste skapas av oss tillsammans.

Välkommen till en workshop om hur vi kan utforma ett samhälle där vi trivs och mår bra. Du får även möjlighet att lyssna på vad forskningen säger om vad som är viktigt för dig som individ samt samhället i stort. Här fokuserar vi på de platser som just du tycker är viktiga. Tillsammans tar vi reda på vilka de platserna är och hur vi kan förändra dem. Här får vi tänka fritt och komma med våra bästa och galnaste idéer.

Som inspiration får vi ta del av tre framstående personer och deras perspektiv. Niklas Huss om vikten av kreativa och öppna mötesplatser och vad som skapar välbefinnande, Johannes Hedlund om olika dimensioner som människan behöver för att uppleva välbefinnande kopplat till rörelseförståelse samt Helena Tobiasson om vikten och kraften av att skapa tillsammans.

Framtiden skapar vi tillsammans – och det börjar med oss. I den här kreativa och roliga workshopen hjälps vi åt att ta fram förslag på hur vi kan utveckla platser som skapar trygghet, hälsa och välbefinnande. Helt avgörande är att vi skapar dessa platser tillsammans.

Programpunkten riktar sig framför allt till studenter och pedagoger med klasser. Antalet platser är begränsat. Pedagoger med klass behöver göra en intresseanmälan. Öppet för alla i mån av plats. Fri entré

Workshopen är en del av ForskarFredag och Kunskapsfesten 2022.

Tid

Fredag den 30 september kl. 13:00–14:45.

Plats

Mälardalens universitet, Campus Eskilstuna

Målgrupp

För alla, årskurs 7-9, gymnasiet/komvux

Anmälan

Pedagog med klass behöver göra en intresseanmälan.

Mer information

Samtalet är en del av ForskarFredag och Kunskapsfesten 2022.

Kontaktperson

Sara Seltborg 
E-post: [email protected]
Telefon: 070-860 95 89

Arrangörer

Kunskapsfesten i samarbete med Mälardalens universitet.

ForskarFredag arrangeras
den 25-30
september 2023


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE TILL KLASSRUMMET I APRIL

Bokningen öppnar den 13 mars

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *