En branschbytares erfarenheter

Stefan Vlachos, chef på Health Works på AstraZeneca.

Som forskare kan man jobba inom många olika branscher. Stefan Vlachos, chef på Health Works på AstraZeneca, berättar här om sin resa som forskare och branschbytare. Välkommen!

Stefan Vlachos har haft många olika jobb och olika roller i flera olika branscher. Han har jobbat inom hälsa, vård, IT, media/underhållning och energi. Han har jobbat som vd på stora företag, på startups (t.ex. Glocalnet och Terraplay) och han började sitt arbetsliv som trainee på ABB.

Idag är han chef på Health Works (https://healthworksaz.com/) på AstraZeneca och det har han varit sen april 2021. Health Works är en Göteborgsbaserad innovations-hubb med fokus på samarbeten mellan patienter och vårdgivare inom Europa. Innan det jobbade han på Karolinska Universitetssjukhuset i åtta år, varav sex år som chef på Innovationsplatsen. Han sitter med i kommitteen både för den ideella organisationen Innovationsledarna och för startupen Umansense, och han är en av världens första ”Certified Innovation Manager”.

Tidigare har Stefan också suttit i styrelsen för Cognimatics, jobbat som IT-chef på Globen och som chef för mobil TV på MTG när Viaplay var på väg ut på marknaden. Stefan har en master i företagsekonomi från INSEAD i Fontainbleau och en master i teknisk fysik från LTH.

I sitt föredrag ska Stefan använda sina många olika erfarenheter inom arbetslivet och prata om hur det kan vara att tvärt byta bransch.

Tid:

Fredag 30 september 2022 kl. 10:00–10:45

Plats:

Delta på AlbaNova eller online, länken för onlinedeltagande kommer att publiceras på Vetenskapens Hus sida.

Anmälan:

För att delta på plats. anmäl din klass via formuläret på Vetenskapens hus webbplats.

Kontakt:

Elin Ottergren
Tel: 08-790 98 45
[email protected]

Arrangör:

Vetenskapens hus

Mer information

Föreläsningen passar elever i årskurs 9 och gymnasiet.

Läs mer om vad som händer på Vetenskapens hus under ForskarFredag!

ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

Se vad som händer under ForskarFredag, sök på ort, datum och målgrupp.


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.

Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.