Program fyllt med prova-på aktiviteter och kittlande kunskap för allmänheten!

Under ForskarFredag i Skövde kommer du bland annat få möjligheten att bygga en egen stjärnkikare så du kan delta i massexperimentet Stjärnförsöket. Foto: Mattias Pettersson, Umeå universitet.

Program fyllt med prova-på aktiviteter, workshops och möten med forskare i kittlande kunskap, fokus på allmänhetens nyfikna och familjer. Vi har öppet för allmänheten mellan 15:00-19:00, fri entré och alla aktiviteter ingår utan föranmälan.

Årets tema: Rymden & Jag!

För femtio år sedan landade människan för första gången på månen. Vad ledde oss dit? Hur kommer rymdresor se ut i framtiden? Vad har rymdforskningen betytt för vår kunskap om vår egen planet och livet på jorden? Och vilken betydelse har föreställningar om rymden och stjärnhimlen för människor, genom historien och i dag? ForskarFredag 2019 handlar om människans relation till rymden.

Årets massexperiment: Stjärnförsöket!

Gatlyktor, ljusskyltar och upplysta byggnader – ljus på natten innebär trygghet och trevligare städer, men har också visat sig ha negativa effekter för människor och djur. Ju mer ljus, desto färre stjärnor kan man se på natthimlen.

Hur många stjärnor kan du se där du bor? I årets massexperiment kan du hjälpa forskare att mäta ljusföroreningar genom att räkna stjärnor på himlen! Bygg din egen stjärnkikare tillsammans med oss i vår verkstad och få de bästa tipsen att komma igång på ForskarFredag.

Träffa och lyssna på kvällsföreläsningar med forskare:

Tid:

Fredagen den 27 september 2019, kl. 15:00-19:00

Plats:

Programmet för ForskarFredag äger rum på Balthazar Science Center i Skövde. Du hittar oss mitt i centrala Skövde, i Volvos industriområde med fem minuters promenad från Resecentrum, Kavelbrovägen 2 B.

Mer information:

Hela programmet och mer information om innehåll, aktiviteter och programtider hittar du på www.balthazar.nu/forskarfredag.


Arrangör:

Balthazar Science Center

Högskolan i Skövde

i samarbete med:


Lägg till en kommentar