ForskarFredagÖland

Sista fredagen i september äger ForskarFredag rum på Station Linné på Öland. Vi har öppet hus för allmänheten klockan 18-24.

Besökarna får chansen att titta i mikroskop såväl som i teleskop som är nytt för i år! Våra forskare finns på plats i sitt laboratorium där de sorterar insekter och gör intressanta upptäckter. 80 miljoner insekter samlades in på 75 platser i Sverige 2003-2006. Detta är världens största insektssamling! Insektsforskarna berättar om sitt arbete och låter besökarna titta i mikroskop. Både barn och vuxna får vara med i en mycket annorlunda och häpnadsväckande värld.

Grönhögens astronomiska förening finns även på plats och bjuder på Astronomisk visningskväll där man kan kika på stjärnhimlen i stort teleskop. Föredrag kommer ges vid ett flertal tillfällen under kvällen där bl.a. aspirerande amatörastronomer får tips om hur man sätter igång med sin nya hobby.

Samtidigt som ForskarFredag pågår även Ölands Skördefest – Sveriges största skördefest över hela Öland. Det är mycket trafik på vägarna att ta hänsyn till.

ForskarFredag Öland arrangeras av Station Linné

Station Linné ligger söder om Ölands Skogsby, söderut från brofästet av Ölandsbron.

Kontakt:
www.stationlinne.se
info@stationlinne.se   0485-385 84

stationlinne_logo