Livs levande forskare och häftiga experiment

Foto: Umevatoriet/Mattias Pettersson, CC-BY

I Umeå kommer vi bjuda på en bejublad fysik- och kemishow, Umevatoriet visar hur vår stjärnhimmel ser ut, Umeå universitets och FOIs forskare medverkar med spännande experiment, guidade turer i labb och växthus m.m. En eftermiddag och kväll man helt enkelt inte vill missa!

ForskarFredag Umeå bjuder på en mängd spännande aktiviteter och experiment. Lär dig mer om växtforskning, få koll på vår stjärnhimmel, testa om något är giftigt med IR-teknik och upptäck vad man kan se med en magnetkamera.

Utmana ditt barn, din förälder eller din vän i spännande tävlingar och kom och utforska små djur, encelliga organismer och virus i Umeå universitets elektronmikroskop. Lär dig mer om turbulens och prova att prickskjuta med en AirZooka. Lyssna till vattendragens klimatpåverkan och få koll på hur universitetets biobank fungerar. Och missa inte vår fysik- och kemishow!

Hur funkar Augmented Reality-hjälmar? Hur mycket frukt och grönt bör man äta varje dag? Vad händer i kroppen när man dricker kaffe? Hur trodde man att en elefant såg ut på 1500-talet? Kan du se vad som står i världens minsta bok? Hur påverkas spindlar av förorenade vattendrag?

Allt detta och lite till finns på årets upplaga av ForskarFredag Umeå universitet.

Biljetter till fysik- och kemishowen

Biljetter till fysik-och kemishowen släpps kl. 16.00 i KBC:s entré för shower kl. 17 och 19 fredagen den 28 september.

Fri entré. Vi ses!

Dag:

Fredagen den 28 september 2018

Tid:

kl. 16.00-20.00

Plats:

KBC –huset (Kemiskt Biologiskt Centrum), Umeå universitet, Linneaus väg 6
Buss nr 2, 5 och 8 stannar vid busshållplats Växthuset precis utanför KBC-huset.

Mer information:

https://www.umu.se/forskning/forskarfredag

Petra Käck, 


Arrangörer:

Umeå universitet och Försvarets Forskningsinstitut.


Lägg till en kommentar