Järnkoll, JernkontoretJärnkoll är Jernkontorets satsning för att inspirera unga människor att vara med och forma en bättre framtid samt lyfta kunskapen om att materialutveckling och effektivare materialutnyttjande är nödvändig för att uppnå ett hållbart samhälle. Stål är 100% återvinningsbart och allting runt omkring oss är tillverkat av stål eller med hjälp utav stål.

För 50 år sedan lyckades människan landa på månen, ett stort steg för rymdindustrin och materialutveckling. Siktet har höjts och rymdfantaster jobbar intensivt för att ta nästa steg att kunna resa till Mars. Utmaningarna är många och kräver gränsöverskridande samarbeten och kreativa lösningar.

Med vårt kortspel Rymdkoll, som spelas i Dalarna och Stockholm under ForskarFredag, får man använda sin kreativitet och reflektera över teknik och materialval för att skapa ett rymdskepp som kan ta mänsklighet till Mars.

Vi deltar i ForskarFredag för att…

För att klara morgondagens utmaningar för ett hållbart samhälle så krävs nyfikna och kreativa ungdomar som vill utbilda sig till ingenjörer och forskare. För att lyckas krävs goda idéer, ny teknik och materialutveckling. Genom att delta på ForskarFredag får vi en chans att tillsammans diskutera och inspireras kring framtidens lösningar.

Kontakt:

Lars Ragnarsson
[email protected]
076 214 59 00

www.jernkontoret.se/jarnkoll

Läs mer på vår hemsida om vad vi gör under ForskarFredag.


ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön


Kontakt