Hur kan hemlösa kvinnor få samma vård som andra i samhället?

Elisabet Matsson forskar om hur kvinnor som lever i hemlöshet kan få vård på samma villkor som andra svenska medborgare. Foto: Mostphoto

I denna podd träffar du Elisabet Mattson som är professor i vårdvetenskap. Det är det ämne som är huvudområdet för utbildning inom sjuksköterskeprogrammet. Elisabet forskar just nu om hur kvinnor som lever i hemlöshet kan få vård på samma villkor som andra svenska medborgare.

Kvinnor som lever i hemlöshet dör oftare av sjukdomar som egentligen är möjliga att behandla än kvinnor i allmänhet, även i höginkomstländer som Sverige. Projektet Vård på lika villkor fokuserar på hälsoinsatser för människor med dålig hälsa på grund av social utsatthet och fattigdom.

I denna podd får du höra Elisabet berätta om projektet där de samarbetar nära kvinnor som lever i hemlöshet, för att de ska kunna vara med och påverka vilka åtgärder som behövs för att uppnå vård på lika villkor. Elisabet berättar även om sin väg till forskningen, vilket inte var en självklarhet. I grunden är hon barnsjuksköterska och barnmorska. Efter poddsändningen kan du ställa frågor till Elisabet.

Tid:

Fredagen den 27 november:

  • Podd kl. 9.30
  • Teams/chatt kl. 10.00-11.00

Plats:

Digitalt via Podbean (podd) samt Teams (mötet med Elisabet Matsson).

Länkar till podd respektive chat finns även här!


Kontaktperson:

Marie Hedberg
[email protected]
0768-931 004

Arrangör:

Ersta Sköndal Bräcke högskola


Lägg till en kommentar