ForskarVeckan 27 november: Rymden och AI

ForskarVeckan2020 Space & AI from Teknikens Hus on Vimeo.

ForskarFredag i Luelå utökas för andra året i rad till ForskarVeckan för gymnasiet med många intressanta forskare, forskningsområden och teman under veckan. Fredagen den 27 november fokuserar vi på forskning om rymden och AI. ForskarVeckan är helt digital och hålls på engelska.

Möt forskare – helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb! Forskarna sänder live från sina labb och svarar på tittarnas frågor. LTUs studentambassadörer tar med dig på en virtuell rundtur på universitetet.

Program:

Kl 9.00-10.00: Forskare vid LTU presenterar sig själv, sin forskning och framtidsutmaningar i livesändningar från sina labb eller på plats i Teknikens Hus. Studentambassadörerna visar runt på LTU, berättar om livet som student och om LTUs utbildningar.

Dagens tema: Rymden och AI. Möt professor Marcus Liwicki som berättar mer om hur AI och maskininlärning kan bidra till innovationer för vår framtida välfärd, och gästprofessor Javier Martin-Torres som inom kort kommer skicka sin innovation HABIT till planeten Mars.

Vid kl. 10 bjuds klassen in till att fortsätta ForskarFredagen genom att delta i en livesändning om rymdteknik och klimatet, som direktsänds från Visualiseringscenter C i Norrköping.

Tid:

Fredag 27 november, kl. 9-10.

Plats:

Livesändning genom Zoom.
Välkommen att delta digitalt via: https://ltu-se.zoom.us/j/69352823932

Mer information:

Sändningen utgår från Luleå med skolklasser över hela Sverige är välkomna att delta! Anmälan sker till [email protected].

Läs också om ForskarVeckan på Teknikens Hus hemsida eller  i detta informationsblad.


Kontaktperson:

Linda Ökvist
[email protected]
0920-550 803

Arrangör:

Luleå tekniska universitet

Teknikens Hus


Lägg till en kommentar