Finalen i Forskar Grand Prix flyttas fram

Med anledning av den ökade smittspridningen och restriktionerna för allmänna sammankomster flyttas finalen i tävlingen Forskar Grand Prix fram till nästa år.

Konferencier Måns Nilsson och Tejaswi Badam vid högskolan i Skövde under finalen 2019. Foto: Erik Cronberg.

Finalen i Forskar Grand Prix, som skulle ha ägt rum den 16 december i år, skjuts upp till våren/sommaren 2021.

– Finalen är ett stort evenemang som dessutom innebär att personer reser till Stockholm från andra delar av landet. Som pandemi-läget är nu, blir det bättre för såväl publik som tävlande att skjuta fram finalen, säger Cissi Askwall, generalsekreterare för den ideella föreningen Vetenskap & Allmänhet som samordnar Forskar Grand Prix.

Planen är att genomföra finalen längre fram i vår eller sommar beroende på när smittläget så tillåter. Även två deltävlingar i Forskar Grand Prix flyttas till våren 2021: deltävlingen i Helsingborg, anordnad av Lunds universitet, och den ena deltävlingen i Stockholm, anordnad av Systembolaget.

Redan nu i november finns det möjlighet att vara med och rösta när två deltävlingar genomförs: Deltävlingen i Stockholm som arrangeras av Vetenskapens hus i samarbete med Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet, och deltävlingen i Umeå, anordnad av Umeå universitet och SLU.

– Deltävlingarna är mindre produktioner som inte heller innebär att medverkande reser över landet. I de deltävlingar som genomförs nu är publiken med online och arrangörerna har sett till att tävlingen kan genomföras på ett smittsäkert sätt, säger Cissi Askwall. Alla vinnarna av deltävlingar har sin plats i finalen säkrad, även om det ännu inte går att bestämma tidpunkt för finalen.


Lägg till en kommentar