Dina rättigheter till offentlig information

I Sverige har vi lagar som ger dig rätt att hämta ut information och dokument från myndigheter och kommuner – men vet du hur det funkar i praktiken? Klicka på bilden för att se filmen!

Vet du vilka rättigheter du har att hämta ut dokument från myndigheter och kommuner? Domslut från Tingsrätten, mötesprotokoll från kommunen eller beslut? Välkommen till ett öppet webbinarium med forskaren Proscovia Svärd under ForskarFredag, vetenskapsveckan 23-27 november.

Vet du att just nu jobbar myndigheter och kommuner med att göra sin information ännu mer tillgänglig för dig? Vet du vilka rättigheter du har att hämta ut dokument från myndigheter och kommuner? Till exempel domslut från Tingsrätten, mötesprotokoll från kommunen eller beslut som rör din skola eller arbete.

I Sverige har vi lagar som ger dig rätt att hämta ut information och dokument från myndigheter och kommuner. Dessa rättigheter är även inskrivna i artikel 19 i Universal Human Rights Declaration.

I webbinariet berättar Proscovia Svärd, forskare i arkiv- och informationsvetenskap, om din rätt till myndighetsinformation och arkivens roll för att underlätta denna rätt.

Tid:

Måndagen den 23 november, kl 10.00-10.45.

Plats:

Webbinariet hålls via Zoom.

Mer information:

Ingen anmälan krävs. Maxantal 500 personer.
Läs mer på Mittuniversitets hemsida.


Kontaktperson:

Sofia de Wall
[email protected]
0725818937

Arrangör:

Mittuniversitetet


Lägg till en kommentar