Astronomins dag i Vetenskapens Hus

Foto: Vetenskapens Hus

Välkomna till en dag fylld med astronomi i Vetenskapens Hus, föreläsningar och aktiviteter för alla åldrar! Aktiviteten är en del av Astronomins dag och natt.

Ta dig till rymden i simuleringsprogrammet Kerbal Space, programmera en Mars-bil, studera Vintergatan med radioteleskop, bygg ditt eget solsystem, och få svar på dina astronomi-frågor. Om vädret tillåter kommer vi studera solens fläckar i vårt eget solteleskop. Dagen samordnas av Vetenskapens Hus i samarbete med Institutionen för Astronomi vid Stockholms universitet.

Astronomins dag och natt vill visa upp det fantastiska med astronomin och universum. Under ForskarFredag 29 september 2018 är det dags för det sjunde evenemanget. Tema för festivalen – ”Röd planet, blå planet” – uppmärksammar syskonen jorden och Mars, samt andra planeter både i solsystemet och längre ut i rymden. Astronomins dag och natt koordineras av Svenska astronomiska sällskapet, men evenemangen arrangeras av en mängd olika föreningar, sammanslutningar, lärosäten, institut och individer i hela Sverige.

Dag:

Lördagen den 29 september 2018

Tid:

11.00-16.00

Plats:

Vetenskapens Hus, AlbaNova Universitetscentrum, Roslagstullsbacken 29

Mer information:

www.astronominsdag.se

Se hela ForskarFredags lördags program här

 


Arrangörer:

Vetenskapens Hus

Stockholms universitet

Astronomins dag och natt


Lägg till en kommentar