Tävla och bli bättre på att berätta om din forskning!

Skapad:

2021-05-18

Senast uppdaterad:

2023-04-06

Lina Herbertsson, Lunds universitets vinnare 2018, får poäng i finalen av Forskar Grand Prix 2018. Foto: Erik Cronberg

Är du fena på att berätta om din forskning? I Forskar Grand Prix tävlar forskare i vem som kan göra den mest engagerande, lärorika och begripliga presentationen av sin forskning – på bara 4 minuter. Nu öppnar ansökningsperioden för Forskar Grand Prix Digital, en digital deltävling som är öppen för forskare i hela Sverige. Skicka in ditt bidrag, få erfarenheter för livet och en chans att vinna 15 000 kronor!

Bland de inskickade bidragen väljs upp till tio forskare ut som får tävla i Forskar Grand Prix Digital. Själva tävlingen pågår den 20–24 september 2021, i samband med ForskarFredag. Alla tävlande får dessförinnan coaching i presentationsteknik och hjälp att göra en proffsigt filmad presentation.

Två av de tävlande går vidare till riksfinalen i Forskar Grand Prix 2020/21 som äger rum den 25 november i Stockholm. Den forskare som vinner finalen kammar, utöver den stora äran, hem 15 000 kr att använda till studieresa eller kompetensutveckling. 

Att försöka sammanfatta och tillgängliggöra din forskning på 4 minuter är en stor utmaning, men ger också stor utdelning. Att delta i Forskar Grand Prix ger dig erfarenheter och färdigheter som du kommer ha nytta av långt efter att tävlingen är över – ja, hela livet!

Läs mer om tävlingen och hur du ansöker här.

Hjälp forskare att tolka budskapen i skolmiljön
Årets massexperiment!


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *