Vetenskapens historia i raketfart

Skapad:

2021-04-29

Senast uppdaterad:

2022-06-23

Hur har människans jakt på kunskap sett ut genom historien? På mindre än fyra minuter går ”Vetenskapens historia” igenom de idéer och ideal som har dominerat i olika perioder och påverkat hur vi inhämtat och sett på kunskap.

Filmen är baserad på kapitlet ”Vetenskapens historia” av forskaren Christer Nordlund vid Umeå universitet i boken Forskardrömmar, som gavs ut av  Fri Tanke 2020. Bakom Forskardrömmar står Sveriges unga akademi, en vetenskapsakademi för ett urval av de främsta yngre forskarna inom alla fält.

Samtalsserien  “Forskning för alla – så skapas ny kunskap”

“Forskning för alla – så skapas ny kunskap” består av sju avsnitt. Samtliga program finns tillgängliga på UR Play.

Se gärna även hela avsnittet om vetenskapens historia här.

ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Anmäl din mejladress nedan för att vara up-to-date med allt som händer inom ForskarFredag. Vi hörs!


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.

Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.