Miljön och barns hälsa

Skapad:

2021-02-15

Senast uppdaterad:

2022-06-21




Alla barn har rätt till en bra start i livet. Men vad är en bra miljö för barn och vad är en dålig miljö? Är det farligt att växa upp i innerstan med höga halter av luftföroreningar? Om man växer upp på en bondgård, har man mindre risk att drabbas av allergier då?

 

Längd: 30 min

I denna föreläsning diskuterar forskare Erik Melén betydelsen av olika miljöfaktorer för hälsa och sjukdom hos barn – både i Sverige och globalt sett. Dessutom undersöks vad som händer på sikt, d.v.s. långsiktiga hälsoeffekter senare i livet.

Medverkande forskare: Erik Melén, Karolinska Institutet


Föredraget var en del av Vetenskapens Hus program under ForskarFredag 2020.



ForskarFredag 2022



Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.