Miljön och barns hälsa

Skapad:

2021-02-15

Senast uppdaterad:

2022-06-21
Alla barn har rätt till en bra start i livet. Men vad är en bra miljö för barn och vad är en dålig miljö? Är det farligt att växa upp i innerstan med höga halter av luftföroreningar? Om man växer upp på en bondgård, har man mindre risk att drabbas av allergier då?

 

Längd: 30 min

I denna föreläsning diskuterar forskare Erik Melén betydelsen av olika miljöfaktorer för hälsa och sjukdom hos barn – både i Sverige och globalt sett. Dessutom undersöks vad som händer på sikt, d.v.s. långsiktiga hälsoeffekter senare i livet.

Medverkande forskare: Erik Melén, Karolinska Institutet


Föredraget var en del av Vetenskapens Hus program under ForskarFredag 2020.ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.