Du väger lika mycket som en dinosaurie!

Skapad:

2021-02-15

Senast uppdaterad:

2022-06-21
Vad är det som gör att varje svenska har så ett enormt energifotavtryck? Forskare Daniel Pargman, KTH, reder ut!

Målgrupp: Gymnasiet

Ämne: Hållbarhet

Tid: 30 min

Ju större du är, desto mer behöver du äta. Men vad skulle hända om vi inte bara inkluderade kalorierna från maten vi äter, utan även all den energi vi ”konsumerar” i vårt vardagsliv. Exempelvis från bränslet som driver våra fordon, energin som värmer våra hem och elektriciteten som driver Internet? Hur stora skulle vi vara då? Välkommen till en föreläsning om hållbarhet och vårt enorma energifotavtryck – varje svensk väger tiotusentals kilo!

Medverkande forskare: Daniel Pargman, KTH

Föredraget var en del av Vetenskapens Hus program under ForskarFredag 2020.ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.