Cirkulär ekonomi baserad på förnybara råvaror

Skapad:

2021-02-15

Senast uppdaterad:

2022-06-21
Lär dig hur svenska skogsresurser kan användas för att utveckla miljövänliga material för framtiden! Mika Sipponen, forskare vid Stockholms universitet, diskuterar cirkulär ekonomi baserad på förnybara råvarorIdag har vi en linjär materialekonomin, men framtidens material kan vara återvinningsbara och helst biologiskt nedbrytbara. Därför är det viktigt att utveckla nya material som kan ersätta fossilplast och för att förbättra resurs- och energieffektivitet.

Medverkande forskare: Mika Sipponen, Stockholms universitet.ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Anmäl din mejladress nedan för att vara up-to-date med allt som händer inom ForskarFredag. Vi hörs!


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.