Finalen i Forskar Grand Prix flyttas fram

Skapad:

2020-11-24

Senast uppdaterad:

2022-06-20
Med anledning av den ökade smittspridningen och restriktionerna för allmänna sammankomster flyttas finalen i tävlingen Forskar Grand Prix fram till nästa år.

Konferencier Måns Nilsson och Tejaswi Badam vid högskolan i Skövde under finalen 2019. Foto: Erik Cronberg.

Finalen i Forskar Grand Prix, som skulle ha ägt rum den 16 december i år, skjuts upp till våren/sommaren 2021.

– Finalen är ett stort evenemang som dessutom innebär att personer reser till Stockholm från andra delar av landet. Som pandemi-läget är nu, blir det bättre för såväl publik som tävlande att skjuta fram finalen, säger Cissi Askwall, generalsekreterare för den ideella föreningen Vetenskap & Allmänhet som samordnar Forskar Grand Prix.

Planen är att genomföra finalen längre fram i vår eller sommar beroende på när smittläget så tillåter. Forskar Grand Prix-deltävlingen i Helsingborg, anordnad av Lunds universitet flyttas till hösten 2021.

Redan nu i november finns det möjlighet att vara med och rösta när två deltävlingar genomförs: Deltävlingen i Stockholm som arrangeras av Vetenskapens hus i samarbete med Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet, och deltävlingen i Umeå, anordnad av Umeå universitet och SLU.

– Deltävlingarna är mindre produktioner som inte heller innebär att medverkande reser över landet. I de deltävlingar som genomförs nu är publiken med online och arrangörerna har sett till att tävlingen kan genomföras på ett smittsäkert sätt, säger Cissi Askwall. Alla vinnarna av deltävlingar har sin plats i finalen säkrad, även om det ännu inte går att bestämma tidpunkt för finalen.Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *