Informationsmöte för arrangörer inför ForskarFredag 2021

Skapad:

2020-10-13

Senast uppdaterad:

2022-06-21
Nu är det dags för dig som arrangör att börja planera inför nästa års ForskarFredag den 24-25 september 2021. Föreningen Vetenskap & Allmänhet, som samordnar vetenskapsfestivalen ForskarFredag, bjuder in till ett digitalt informationsmöte fredagen den 23 oktober 2020. Välkommen!

ForskarFredag i Borlänge 2019. Besökarna fick följa med ut på världens första rymdpromenad. Filmen heter ”The Spacewalker”. Foto: Henrik Hansson

 

I januari kommer Vetenskap & Allmänhet skicka in en gemensam ansökan till EU-kommissionens utlysning ”European Researchers’ Night 2021”. Vi bjuder in alla organisationer i Sverige som vill bli en del av ForskarFredag 2021 att vara med på ansökan, med möjlighet att få ekonomiskt bidrag till sitt ForskarFredag-evenemang om ansökan beviljas.

Under mötet berättar vi mer om ForskarFredag och om hur det går till att vara med i ansökan. Vi berättar om ansökningsprocessen, förväntningar på evenemangen och återrapportering, samt planera tillsammans kring ett gemensamt tema och möjliga gemensamma aktiviteter.

Vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night arrangeras i fler än 433 städer i hela Europa, engagerar nära 36 000 forskare och når runt 1,6 miljon människor i 27 länder varje år. Utlysningen ”European Researchers’ Night” är en del av Horisont 2020 och Marie Sklodowska-Curie Actions.

 

Informationsmöte om ForskarFredag 2021

Dag: Fredagen den 23 oktober 2020
Tid: 10:15-11.30
Mötet hålls digitalt via Zoom

 

Läs mer och anmäl dig här!ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Anmäl din mejladress nedan för att vara up-to-date med allt som händer inom ForskarFredag. Vi hörs!


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]