Informationsmöte för arrangörer inför ForskarFredag 2021

Skapad:

2020-10-13

Senast uppdaterad:

2022-08-30
Nu är det dags för dig som arrangör att börja planera inför nästa års ForskarFredag den 24-25 september 2021. Föreningen Vetenskap & Allmänhet, som samordnar vetenskapsfestivalen ForskarFredag, bjuder in till ett digitalt informationsmöte fredagen den 23 oktober 2020. Välkommen!

ForskarFredag i Borlänge 2019. Besökarna fick följa med ut på världens första rymdpromenad. Filmen heter ”The Spacewalker”. Foto: Henrik Hansson

 

I januari kommer Vetenskap & Allmänhet skicka in en gemensam ansökan till EU-kommissionens utlysning ”European Researchers’ Night 2021”. Vi bjuder in alla organisationer i Sverige som vill bli en del av ForskarFredag 2021 att vara med på ansökan, med möjlighet att få ekonomiskt bidrag till sitt ForskarFredag-evenemang om ansökan beviljas.

Under mötet berättar vi mer om ForskarFredag och om hur det går till att vara med i ansökan. Vi berättar om ansökningsprocessen, förväntningar på evenemangen och återrapportering, samt planera tillsammans kring ett gemensamt tema och möjliga gemensamma aktiviteter.

Vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night arrangeras i fler än 433 städer i hela Europa, engagerar nära 36 000 forskare och når runt 1,6 miljon människor i 27 länder varje år. Utlysningen ”European Researchers’ Night” är en del av Horisont 2020 och Marie Sklodowska-Curie Actions.

 

Informationsmöte om ForskarFredag 2021

Dag: Fredagen den 23 oktober 2020
Tid: 10:15-11.30
Mötet hålls digitalt via Zoom

 

Läs mer och anmäl dig här!ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]