Forskar Grand Prix 2012

Skapad:

2016-05-28

Senast uppdaterad:

2022-06-21Vem är bäst i Sverige på att presentera sin forskning 2012? Efter att nära hundra forskare tävlat runt om i Sverige har det blivit dags för finalen där det ska avgöras vem som är bäst på att på bara några minuter presentera sin forskning.Inspelat den 4 december 2012 på Debaser Medis i Stockholm. Arrangör: Vetenskap & Allmänhet och forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova.

Medverkande: Alva Appelgren, Karolinska Institutet; Cecilia Berlin, Chalmers; Marco Bertoni, Blekinge Tekniska högskola; Daniel Jönsson, Malmö högskola; Christina Isaxon, Lunds universitet; Per Kristensson, Karlstads universitet; Joachim Liedtke, Högskolan i Kristianstad; Andreas Ohlin, Örebro Universitet; Andreas Svensson, Linnéuniversitetet. 

Jury: Anna-Lena Brundin, skådespelerska och komiker; Patrik Hadenius, chefredaktör för Forskning & Framsteg; Göran Östlin, professor i astronomi vid Stockholms universitet.

Prisutdelare: Mille Millnert, generaldirektör för Vetenskapsrådet. Moderator: Karin Adelsköld

Exempel på frågor:

  • Vad gör en forskare?
  • Hur blir man forskare?
  • Vad är forskning?
  • Vad skulle du vilja forska om?
  • Kan alla bli forskare?
  • Hur ser en forskare ut?

TIPS!

Läs forskarnas egna presentationer på www.forskargrandprix.se här.


Skola_blue_svart

UR gör program för dig som vill förstå världen. Vi vill underhålla, väcka nyfikenhet, oroa, ge dig aha-upplevelser och sätta saker i sitt sammanhang. Du kan titta eller lyssna var du än befinner dig – i skolan, hemma i tv-soffan, på bussen.


ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *