Forskar Grand Prix 2012

Skapad:

2016-05-28

Senast uppdaterad:

2022-06-21Vem är bäst i Sverige på att presentera sin forskning 2012? Efter att nära hundra forskare tävlat runt om i Sverige har det blivit dags för finalen där det ska avgöras vem som är bäst på att på bara några minuter presentera sin forskning.Inspelat den 4 december 2012 på Debaser Medis i Stockholm. Arrangör: Vetenskap & Allmänhet och forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova.

Medverkande: Alva Appelgren, Karolinska Institutet; Cecilia Berlin, Chalmers; Marco Bertoni, Blekinge Tekniska högskola; Daniel Jönsson, Malmö högskola; Christina Isaxon, Lunds universitet; Per Kristensson, Karlstads universitet; Joachim Liedtke, Högskolan i Kristianstad; Andreas Ohlin, Örebro Universitet; Andreas Svensson, Linnéuniversitetet. 

Jury: Anna-Lena Brundin, skådespelerska och komiker; Patrik Hadenius, chefredaktör för Forskning & Framsteg; Göran Östlin, professor i astronomi vid Stockholms universitet.

Prisutdelare: Mille Millnert, generaldirektör för Vetenskapsrådet. Moderator: Karin Adelsköld

Exempel på frågor:

  • Vad gör en forskare?
  • Hur blir man forskare?
  • Vad är forskning?
  • Vad skulle du vilja forska om?
  • Kan alla bli forskare?
  • Hur ser en forskare ut?

TIPS!

Läs forskarnas egna presentationer på www.forskargrandprix.se här.


Skola_blue_svart

UR gör program för dig som vill förstå världen. Vi vill underhålla, väcka nyfikenhet, oroa, ge dig aha-upplevelser och sätta saker i sitt sammanhang. Du kan titta eller lyssna var du än befinner dig – i skolan, hemma i tv-soffan, på bussen.


Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *