Four minute research – contest to find Sweden’s best science communicator

Skapad:

2014-08-26

Senast uppdaterad:

2022-06-21For the 3rd year, researchers across Sweden will be competing to see who can present their research in the most inspiring and educational way – in just four minutes. Eleven regional heats of the Swedish science communication competition  – Researchers’ Grand Prix – will be taking place on 26 September as part of the European science festival Researchers’ Night.

As part of the contest, researchers have just four minutes to explain their research to a public audience. Together, an expert jury and the audience decide the winner. The finalists of the eleven regional heats will then compete in a national final on 25 November in Stockholm.

This year, Researchers’ Night is being held in 23 cities around Sweden and in over 30 countries around Europe.  Members of the public, including young people, are invited to participate in hundreds of free activities, try their hand at experiments, meet scientists and be inspired by research.

In 2014 Researchers’ Night will be held in Borås*, Eksjö, Eskilstuna, Gothenburg*, Jönköping, Karlshamn*, Kristianstad*, Lidköping, Linköping, Lund*, Malmö*, Skellefteå, Skövde, Stenungsund, Stockholm*, Sundsvall*, Trollhättan*, Umeå, Värnamo, Västerås*, Växjö*, Öland och Örnsköldsvik. Cities marked with * are also hosting the Researchers’ Grand Prix.

For further information see Researchers’ Night and Researchers’ Grand Prix

 


ForskarFredag arrangeras
den 25-30
september 2023


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE TILL KLASSRUMMET I APRIL

Bokningen öppnar den 13 mars

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *